Dag van de duurzaamheid, Oceanen en Milieu

De Dag van de duurzaamheid, oceanen en het milieu 2015 kwam tot stand gekomen door samenwerking tussen basisschool de Wereldwijzer, gemeente Alphen aan den Rijn, Seacleaners-int Foundation, Stichting Klean (en Plastic Madonna) en Sea First Foundation.

Het idee voor het organiseren van deze dag is afkomstig van Joost van Berckel, vader van Anna en Alex.

Er is volgens Joost sprake van een gebroken ruitje in het gebouw van de duurzaamheid. Lees hierover meer op de website van Stichting Klean, zie link onderaan dit artikel.

De klimaatverandering en vervuiling van onze planeet gaat zo snel, dat er binnen twintig jaar een omslag moet worden gemaakt naar een duurzame samenleving die niet is gestoeld op fossiele brandstof. “De tweede helft van deze eeuw wordt heel slecht voor onze kinderen als het zo doorgaat”, zegt Marjan Minnesma van Urgenda. Met de alsmaar groeiende omvang van de plasticsoep geven we onze kinderen letterlijk plastic te eten.

Het is nodig dat we ons allemaal realiseren dat het hoogtijd is om bewuster met de planeet om te gaan dan nu het geval is.

 

Verslag:

Links:

Nieuwsartikel alphens.nl
Gebroken ruitje in het gebouw van de duurzaamheid