Vertoning verfilming “From Source to Sea” van Plastic Soup Surfer in Parkvilla

Op zondag 18 maart werd de film “From Source to Sea” vertoond in het filmhuis van Parkvilla aan de Cornelis Geellaan. Het is gelukt om vanuit Gemeente Alphen aan den Rijn de fantastische film ‘From Source to Sea’ over beeldend kunstenaar Merijn Tinga alias de ‘Plastic Soup Surfer’ exclusief te vertonen in Alphen aan den Rijn. ‘From Source to Sea’ is een veelzijdige film van regisseur Eelke Dekker met schitterende beelden over de expeditie van Merijn Tinga van afgelopen juni. De hoofdrolspeler van deze film, Merijn Tinga was ook aanwezig bij de presentatie van de film.

Over Merijn Tinga

Merijn wil de mensen bewust maken over de grote hoeveelheden plastic zwerfafval die het water van onze rivieren meevoert naar de zee. De film begint met Merijn bij de bron van de Rijn in Zwitserland. Daar drinkt hij een glas helder onvervuild bronwater. De grote vraag is of hij ook een glas onvervuild bronwater kan drinken in Rotterdam, daar waar de Rijn in zee uitmondt. Op zijn van plastic zwerfafval gemaakte sup board daalt Merijn de rivier af. Onderweg ontmoet hij veel interessante en belangstellende mensen, die zijn queste snappen en ondersteunen. De zware en emotionele reis eindigt in Rotterdam bij de monding van de Rijn.

Zowel Merijn Tinga als de gemeente vinden dat statiegeld op plastic flesjes en blikjes nodig is om de plastic vervuiling tegen te gaan.

Link:

Artikel in Witte Weekblad (22-03-2018)