Expositie over oceanen en onderwaterwereld gestart

De expositie “(W)onderwaterwereld” is vanaf dinsdag 20 november te bezichtigen bij Natuurzaam en stichting !Triggr in Ter Aar. De expositie geeft een goede blik van onze oceanen, haar bewoners, koralen en mangroven. Helaas laat het ook zien hoe kwetsbaar de oceanische ruimte is en hoe goed we voor haar moeten zorgen. In de huidige tijd van klimaatverandering, overbevissing, verzuring, vervuiling door toxines en (micro)plastic is dit een hele uitdaging.

De expositiematerialen zijn afkomstig van stichting  Sea First. Oprichter, activist en onderwaterfotograaf Dos Winkel bezocht vorige week Natuurzaam en stichting !Triggr in Ter Aar. Sea First streeft naar een wereld waarin de mensheid de oceanen erkent als essentieel voor al het leven en actie onderneemt om deze te beschermen en te koesteren.

De expositie is het startpunt van educatie en actie om aandacht te vragen voor de oceanen en de uitdagingen waarmee we, ook in Ter Aar, te kampen hebben of gaan krijgen. De expositie neemt je mee in het oceanische leven en koralen en het belang van de (onderwater) mangrovebossen.

Wil je meer weten over Sea First, oceanen of wil je hierover een lezing? Kom dan donderdagmiddag langs tijdens de Open Duurzaamheidsmiddag vanaf 13:00 uur tot en met 15:00 uur, of bel Joost van Berckel op 06 23491167.