Meet & Greet met Plastic Soup Surfer Merijn Tinga in cafetaria de Atlas

Op vrijdag 1 maart om 17:30 uur komt Merijn Tinga naar cafetaria de Atlas in Alphen aan den Rijn op initiatief van Natuurzaam, Water Natuurlijk en GroenLinks. Merijn Tinga zal dan van eigenaar Ket King Chan een cheque in ontvangst nemen tijdens een Meet & Greet.

Ket King Chan van cafetaria de Atlas is druk bezig om zoveel mogelijk klanten bewust te maken van de plastic vervuiling in de wereld. Hij moedigt klanten aan om een eigen tasje mee te nemen. Voor elke klant die een eigen tas meeneemt doneert de Atlas 10 cent.

Ondernemer Ket onderzoekt alternatieve verpakkingsmethoden, waarbij hij gebruik wil maken van natuurlijke en lokale grondstoffen. Hierbij wil hij eenmalig plastic een halt toeroepen. Ket heeft grote plannen voor 2019 waaronder deelname aan de Plastic Dieet Week van 20 tot en met 24 mei.

Merijn Tinga – de Plastic Soup Surfer – strijdt voor de uitbreiding van statiegeld op kleine PET-flesjes. Hij werkt met onafhankelijke plasticstrijders en organisaties samen om de plastic-kraan dicht te draaien en producenten verantwoordelijk te stellen voor de end-of-life cyclus van hun producten. Hij is vastberaden om hiermee de regering aan te zetten tot een andere koers voor wat betreft plastic en het zwerfafvalprobleem.

De maand maart staat in het teken van de provinciale- en waterschapsverkiezingen. GroenLinks en Water Natuurlijk zetten hierbij in op het terugdringen van plastic, net als Merijn Tinga, die zelf lijstduwer is bij Water Natuurlijk. Merijn is vrijdag 1 maart tussen 17:30 en 20:00 uur aanwezig zijn bij de Atlas. Hier zal Ket een cheque overhandigen aan de Plastic Soup Surfer tijdens de Meet & Greet.

Iedereen is welkom om tijdens de Meet & Greet met Merijn en zijn surfplank, gemaakt van plastic zwerfafvalflesjes, op de foto te gaan en te genieten van een oesterzwamkroket.