Schoonwandeling gecombineerd met Back to Sender actie

De drankenproducenten brengen steeds meer drankjes op de markt in wegwerpverpakkingen. Ruim 1 miljoen flessen per minuut wereldwijd. Daarvan belanden er miljarden in het zwerfafval. Hier valt simpelweg niet tegenop te ruimen. Terwijl wij met de troep blijven zitten, telt de drankenindustrie haar winst. Door lege blikjes en plastic flesjes terug te sturen naar drankenproducenten, wijzen we hen op hun aandeel in het groeiende zwerfafvalprobleem. Roep ook de drankenindustrie op tot meer verantwoordelijkheid – Doe mee met #BackToSender!

Natuurzaam doet ook mee aan deze actie. Zie meer info hier

Schoonwandeling en zwerfafval pakken

Elke 4de donderdag van de maand kun je vanaf !Triggr meewandelen met een georganiseerde schoonwandeling. Joost, Inge, vader Blans en Cees hebben op donderdag 28 maart een bijzonder interessante schoonwandeling gemaakt. Over 2,1 kilometer hebben zij met zijn 4-en twee grote blauwe vuilniszakken vol zwerfafval opgeraapt. Het aantal stuks zwerfafval wat is gevonden en geteld: 238 stuks – ai – . Dit werd gevonden in het kanaal, sloten, in bosjes, langs de stoep en in woonwijken.

De blikjes en flesjes zullen via de actie ‘Back to Sender’ zijn weg terugvinden naar de fabrikant.

Foto’s zoals deze zouden mooi passen bij onze komende #plasticdieetweekchallenge2019 van de komende Plastic Dieet Week van 20-24 mei #teraar #nieuwkoop #alphenaandenrijn

Je kunt overigens weer mee-schoonwandelen op 11 april vanuit Alphen aan den Rijn.